Vrachtwagen rijbewijs

De nieuwe rijbewijsrichtlijn per ingang van 19 januari 2013:

De derde Europese rijbewijsrichtlijn gaat op 19 januari 2013 van start. Hierbij worden nieuwe regels voor de verschillende rijbewijscategorieën van kracht.

De Europese Unie wil de regels voor rijbewijzen in alle lidstaten gelijktrekken. Het idee daarachter is dat bestuurders in alle lidstaten straks hetzelfde weten en kunnen. En dat overal dezelfde eisen worden gesteld. De afspraken hierover zijn vastgelegd in de derde Europese rijbewijsrichtlijn.

Met een rijbewijs C mag een leerling vanaf 19 januari 2013

  • Een motorrijtuig besturen van meer dan 3500 kg en voor maximaal 8 personen (hemzelf niet meegerekend).
  • Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van maximaal 750 kg achter uw voertuig voorttrekken. Wil hij een aanhangwagen of oplegger met een hoger gewicht aan de vrachtauto koppelen? Dan moet hij het rijbewijs CE halen.

Vanaf 19 januari 2013 moet hij voor het afleggen van het examen C en CE minimaal 18 jaar zijn. Als hij zijn rijbewijs C in combinatie met zijn vakbekwaamheid (code 95) haalt, dan kan hij examen doen vanaf 18 jaar.

Vanaf 17 jaar mag hij rijlessen volgen voor het rijbewijs C, maar alleen als hij een opleiding volgt tot beroepschauffeur in het goederenvervoer over de weg (volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs).

Nieuw rijbewijs C1

Wil een leerling een motorrijtuig van meer dan 3500 kg, maar niet meer dan 7500 kg en voor maximaal 8 personen besturen, hemzelf niet meegerekend? Dan kan hij vanaf 19 januari 2013 een nieuw type rijbewijs halen: C1.

Voor C1 kan de leerling examen doen vanaf 18 jaar. Hij dient daarvoor wel eerst in het bezit te zijn van het rijbewijs B. Vanaf 17 jaar mag hij rijlessen volgen voor het C1-rijbewijs, maar alleen als hij een opleiding volgt tot beroepschauffeur in het goederenvervoer over de weg (volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs).

Direct inschrijven

€ 50 korting* als je
nu online inschrijft!

Haal je scooter rijbewijs bij ZWN
en krijg € 50 korting
op een scooter bij van der Koog

Auto rijles in...

AUTO INSTAPPAKKET

  • 30 uur rijles.
  • 1 praktijkexamen.

meer info € 1585,-

auto rijles bij rijschool ZWN

IN 1 DAG JE SCOOTERRIJBEWIJS!

  • Meld je tijdig aan i.v.m. lange wachttijden CBR.
  • Binnen 1 dag
  • Inclusief praktijkexamen

meer info € 310,-

scooter rijbewijs halen bij rijschool ZWN

Verkeersschool
Zuid West Nederland

Christiaan Huygensstraat 14
3281 ND Numansdorp

M  06-53374413
T  0186-684127
info@verkeersschoolzwn.nl

Stel een vraag

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo
snel mogelijk contact met u op.